On Future

Nietzsches “eeuwige terugkeer” wordt tastbaar. Een orakel wacht aan een tafel. Geen handlezer of valse profeet, maar een echte ziener. Als hij je een toekomst zou voorspellen, zou je hem geloven? Ligt alles al vast of bezit je enige macht over je eigen leven? Dit project daagt je op een subtiel theatrale manier uit om mee te denken en te praten over jouw toekomst.

Peter Aers, Bart Capelle, Wim Cuyvers

Met de steun van kunstencentrum Vooruit en de Vlaamse Overheid.

On Future werd reeds opgevoerd in kunstencentrum Vooruit (Gent), De Werf (Brugge), Vrijstaat O. (Oostende), MUHKA (Antwerpen), University of Cambridge (Cambridge) en verschillende middelbare scholen (Brussel).


© Peter Aers
© Thierry Bal

On Future maakt deel uit van de reeks gespreksperformances Everything Depends on How a Thing is Thought. Everything Depends... is een serie van gespreksperformances en dialogen. Ze stellen de relatie tussen het individu en de gemeenschap centraal en hoe deze zich tot elkaar verhouden doorheen vier verschillende thema’s. De performances zijn geïnspireerd op en maken gebruik van fictie, filosofische en antropologische teksten, theatrale middelen en sculpturen. Ze zijn een gezamenlijk werk met andere kunstenaars en/of filosofen, psychiaters, psychologen en andere mensen gerelateerd aan de onderwerpen.